Monday, April 29, 2013

Green salad, baked chicken and pastries

Зелена салата с пармезанови крутони
1 голяма салата
4 сварени яйца
50 г масло
50 г пармезан
200 г бял хляб - тост
черен пипер
Дресинг
3 счукани скилидки чесън
1 лимон
2 с.л.горчица
2 ч.л.сос "Уорчестър"
150 мл зехтин или олио
сол на вкус
Приготвяне
В тиган стопете маслото на средна температура и добавете ситно настъргания пармезан.Нарежете хляба на кубчета и го сложете в маслото.Подправете с черен пипер и разбъркайте добре за да може маслото и сиренето добре да полепнат по хапките. Изпържете ги до златисто като разбърквате непрекъснато.
Сложете всички съставки за дресинга в блендер и сипете само 2-3 с.л.от зехтина. Разбийте. Щом се получи гладка паста,добавете останалия зехтин и доразбийте,докато всичко се смеси на хомогенна заливка.
Накъсайте салатата и я залейте с дресинга.Разбъркайте и я разпределете на порции.Наредете отгоре яйцата,нарязани на четвъртинки и посипете с крутоните.



No comments:

Post a Comment