Wednesday, May 29, 2013

Smoked salmon and pea frittata recipe

Smoked salmon and pea frittata

    500g new potatoes
    200g pack smoked salmon
    8 large eggs
    2 tbsp chopped dill
    100g frozen petits pois

    Thickly slice the potatoes and cook in a pan of boiling salted water until just tender, about 10 minutes. Drain well and leave to cool slightly.
    Cut the salmon into wide strips. Crack the eggs into a bowl, beat with a fork until lightly foamy, then stir in the smoked salmon, dill, peas and plenty of salt and pepper. Finally, stir in the potatoes.
    Heat 3 tablespoons of olive oil in a large non-stick frying pan, carefully pour in the egg mixture and cook over a fairly low heat for 10-15 minutes, until the egg is starting to set just under the surface.
    Put a plate that is slightly larger than the top of the pan on top and invert the frittata onto it. Slide it back into the pan and cook for a further 5 minutes to brown the underside.

Фритата с пушена сьомга и грах

500 гр пресни картофи
200 гр пушена сьомга
8 големи яйца
2 с.л. нарязан копър
100 гр замразен грах

Нарежете картофите на дебели кръгчета и сварете във вряща, подсолена вода за около 10 минути. Отцедете ги и ги оставете да изсъхнат леко. Нарежете сьомгата на широки ленти. Разбийте яйцата докато станат леко пенести и добавете към тях сьомгата, копъра, граха и достатъчно сол и черен пипер. Накрая добавете картофите и разбъркайте. Загрейте 3 сл.л зехтин в незалепващ тиган, внимателно налейте сместа и гответе на сравнително ниска температура за около 10-15 минути докато яйцат са почти готови. Обърнете в голяма чиния и плъзнете обратно в тигана. Гответе още 5 минути до златисто кафяво.

рецепта/recipe - bbcgoodfood.com

http://www.e-kafence.com/




No comments:

Post a Comment