Bruschetta
- a 30 cm (12'') section of baguette
- two large tomatoes
- one small onion
- a handful of fresh basil
- three cloves of garlic
- 1/3 C grated or crumbled cheese (I used parmesan on half the pieces, and a herbed sheep's milk cheese on the other)
- olive oil
- salt, pepper.
(Serves 2.)
Halve the tomatoes, remove the seeds and the juice, and cut them in small dice. Peel and dice the onion. Chop the basil leaves. If you have a garlic press, squish two of the cloves. If you don't, peel them and chop them finely.
Put the tomatoes, onion, basil and garlic in a bowl. Add a little olive oil, salt and pepper. If you have time, cover and let rest in the fridge for a few hours or overnight, so the flavors can meld.
Cut the baguette in half, then slice each half lengthwise. Toast the bread pieces in the toaster or the oven. Cut the last garlic clove in two halves. Rub the moist sides of the clove halves on the bread, and brush a little olive oil. Distribute the tomato mixture evenly between the four pieces, and sprinkle cheese on top.
Put the bruschetta pieces under the broiler for 5 to 10 minutes, until the cheese starts to melt. Serve immediately, with salad.
Брускети
- 30 см праче франзела
- 2 големи домата
- 1 малкка глава лук
- шепа пресен босилек
- 3 скилидки чесън
- 1/3 ч.ч. настъргано сирене (по възможност пармезан)
- зехтин
- сол, черен пипер
Приготвяне:
Разполовете доматите и ги почистете от семките и сока, нарежете ги на дребни кубчета. Обелете и нарежете лука. Нарежете босилека и смачкайте 2 скилидки чесън (можете да го нарежете на ситно).
Сложете доматите, лука, босилека и чесъна в купа, добавете зехтина, солта и черния пипер. Ако имате време оставете сместа да престои покрита в хладилника за няколко часа или за през нощта, за да се смесят вкусовете. Срежете франзелата на две и всяка половина на две по дължина. Запечете получените парчета, срежете третата скилидка чесън и ги натъркайте с нея. Намажете ги леко със зехтин. Разпределете равномерно доматената смес върху тях и поръсете със сиренето. Запечете докато сиренето се разтопи и сервирайте веднага. Поднесете със салата.
- a 30 cm (12'') section of baguette
- two large tomatoes
- one small onion
- a handful of fresh basil
- three cloves of garlic
- 1/3 C grated or crumbled cheese (I used parmesan on half the pieces, and a herbed sheep's milk cheese on the other)
- olive oil
- salt, pepper.
(Serves 2.)
Halve the tomatoes, remove the seeds and the juice, and cut them in small dice. Peel and dice the onion. Chop the basil leaves. If you have a garlic press, squish two of the cloves. If you don't, peel them and chop them finely.
Put the tomatoes, onion, basil and garlic in a bowl. Add a little olive oil, salt and pepper. If you have time, cover and let rest in the fridge for a few hours or overnight, so the flavors can meld.
Cut the baguette in half, then slice each half lengthwise. Toast the bread pieces in the toaster or the oven. Cut the last garlic clove in two halves. Rub the moist sides of the clove halves on the bread, and brush a little olive oil. Distribute the tomato mixture evenly between the four pieces, and sprinkle cheese on top.
Put the bruschetta pieces under the broiler for 5 to 10 minutes, until the cheese starts to melt. Serve immediately, with salad.
Брускети
- 30 см праче франзела
- 2 големи домата
- 1 малкка глава лук
- шепа пресен босилек
- 3 скилидки чесън
- 1/3 ч.ч. настъргано сирене (по възможност пармезан)
- зехтин
- сол, черен пипер
Приготвяне:
Разполовете доматите и ги почистете от семките и сока, нарежете ги на дребни кубчета. Обелете и нарежете лука. Нарежете босилека и смачкайте 2 скилидки чесън (можете да го нарежете на ситно).
Сложете доматите, лука, босилека и чесъна в купа, добавете зехтина, солта и черния пипер. Ако имате време оставете сместа да престои покрита в хладилника за няколко часа или за през нощта, за да се смесят вкусовете. Срежете франзелата на две и всяка половина на две по дължина. Запечете получените парчета, срежете третата скилидка чесън и ги натъркайте с нея. Намажете ги леко със зехтин. Разпределете равномерно доматената смес върху тях и поръсете със сиренето. Запечете докато сиренето се разтопи и сервирайте веднага. Поднесете със салата.
No comments:
Post a Comment