Зелена салата с пармезанови крутони 1 голяма салата 4 сварени яйца 50 г масло 50 г пармезан 200 г бял хляб - тост черен пипер Дресинг 3 счукани скилидки чесън 1 лимон 2 с.л.горчица 2 ч.л.сос "Уорчестър" 150 мл зехтин или олио сол на вкус Приготвяне
В тиган стопете маслото на средна температура и добавете ситно
настъргания пармезан.Нарежете хляба на кубчета и го сложете в
маслото.Подправете с черен пипер и разбъркайте добре за да може маслото и
сиренето добре да полепнат по хапките. Изпържете ги до златисто като
разбърквате непрекъснато. Сложете всички съставки за дресинга в
блендер и сипете само 2-3 с.л.от зехтина. Разбийте. Щом се получи гладка
паста,добавете останалия зехтин и доразбийте,докато всичко се смеси на
хомогенна заливка. Накъсайте салатата и я залейте с
дресинга.Разбъркайте и я разпределете на порции.Наредете отгоре
яйцата,нарязани на четвъртинки и посипете с крутоните.
No comments:
Post a Comment