Pesto Fraise Basilic
35 grams (1/3 cup) freshly grated Parmesan
35 grams (1/3 cup) whole blanched almonds, toasted
A small handful (about 1/3 cup) fresh basil leaves
5 small strawberries (or 3 large), hulled [be sure to use fragrant and full-flavored strawberries: if they're a bit bland, I'm quite sure they'll get lost in the battle]
2 teaspoons extra-virgin olive oil
Salt, freshly ground pepper
Makes about 1/2 cup (the recipe can be doubled).
Combine the Parmesan, almonds, and basil in a mixer or blender, and process in short pulses until the mixture forms a paste. Add the strawberries and olive oil, season with salt and pepper, and mix until smooth. Taste and adjust the seasoning. Transfer into a jar, close tightly, refrigerate, and use within a few days.
Use in sandwiches, on canapés and crostini, toss with pasta, etc.
Песто с босилек и ягоди
35 грама (1/3 ч.ч.) прясно настърган пармезан
35 грама (1/3 ч.ч.) печени бадеми
малка шепа (около 1/3 ч.ч.) листа от пресен босилек
5 малки или 3 големи добре узрели ягоди
2 с.л. зехтин
сол, черен пипер
Получава се около 1/2 ч.ч. песто (рецептата може да бъде удвоена)
Сложете пармезана, бадемите и босилека в блендер. Смлете до получаването на паста, добавете ягодите и зехтина, овкусете със сол и черен пипер и смесете до получаването на гладка смес. Опитайте и доувкусете, ако е нужно. Можете да съхраните пестото в плътно затворен буркан в хладилник няколко дни. Използва се за сандвичи, паста и т.н.
No comments:
Post a Comment