Baked English Omelet
Ingredients:
6 beaten eggs
4 slices bacon; cooked and crumbled
1 1/2 cups cheddar cheese -- shredded
2/3 cup milk
1 green onion -- sliced thinly
1 Tablespoon butter or margarine
1 Tablespoon parmesan
1/4 teaspoon salt
1/8 teaspoon pepper
more bacon for garnish -- optional
Directions:
1. Beat milk into eggs.
2. Stir in seasonings, cheddar, onion and bacon.
3. Melt butter in a 9" frying pan. Pour egg mixture into pan.
4. Sprinkle with Parmesan.
5. Bake at 400'F for 20 minutes or until set and golden.
6. Garnish with additional bacon, if you desire. Serve hot.
Печен английски омлет
6 разбити яйца
4 парчета бекон, изпържен и нарязан
1 1/2 ч.ч. настъргано сирене "Чедър"
2/3 ч.ч. мляко
1 стрък, нарязан на ситно, зелен лук
1 с.л. масло или маргарин
1 с.л. пармезан
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. черен пипер
+ допълнително бекон за гарнитура (по желание)
Приготвяне:
Разбийте млякото с яйцата и добавете подправките, чедъра, лука и бекона. Разтопете маслото в тиган/тавичка и изсипете яйчената смес. Поръсете с пармезана. Печете на 200 градуса за около 20 минути или до златисто. Гарнирайте с бекон и сервирайте топло.
http://www.e-kafence.com/
No comments:
Post a Comment