Monday, August 5, 2013

Bloody Mary recipe and ribs

Блъди мери (Bloody Mary)

 - Водка – 50мл
 - Доматен сок – 100мл
 - Лимонов сок – 1 чаена лъжичка
 - Сос Уорчестър – 4-5 капки
 - Сос Табаско- 2 капки
 - Черен пипер, сол – на вкус

Всички съставки, включително и подправките, се разбиват в шейкър с лед. Коктейлът се прецежда в чашата за сервиране, където предварително са оставени 1-2 кубчета лед. Украсява се с резенче лимон и листа от целина.

50 ml vodka
100 ml tomato juice
1 tea spoom lemon jiuce
4-5 drops Worcestershire sauce
2 drops Tabasco sauce
black pepper, salt

Mix all the ingredients in a shaker with ice in it. Strain the cocktail in a glass with 1-2 ice cubes. Garnish with lemon and celery leaves.



No comments:

Post a Comment