Monday, June 3, 2013

Risotto with bacon and peas recipe and cupcakes

Easy risotto with bacon & peas


    1 onion
    6 rashers streaky bacon , chopped
    300g risotto rice
    1l hot vegetable stock
    100g frozen peas

    Finely chop the onion. Heat 2 tablespoons of olive oil and a knob of butter in a pan, add the onions and fry until lightly browned (about 7 minutes). Add the bacon and fry for a further 5 minutes, until it starts to crisp.
    Add the rice and stock, and bring to the boil. Stir well, then reduce the heat and cook, covered, for 15-20 minutes until the rice is almost tender.
    Stir in the peas, add a little salt and pepper and cook for a further 3 minutes, until the peas are cooked. Serve sprinkled with freshly grated parmesan and freshly ground black pepper.

Лесно ризото с бекон и грах

1 лук
6 парчета бекон(в който има и по-мазни ленти), нарязани
300 гр. ориз за ризото
1 л. горещ зеленчуков бульон
100 гр. замразен грах

Нарежете лука на ситно. Затоплете 1 с.л. зехтин и бучка масло в тиган, добавете лукаи запържете до светло кафяво(около 7 минути). Добавете бекона и пържете още 5 минути, докато започне да става хрупкав. Добавете ориза и бульона, докато заври. Разбъркайте добре, намалете температурата и похлупете, оставете да се готви около 15-20минути, докато оризът е почти готов. Сложете граха, сол и пипер и продължете да готвите още 3 минути докато граха стане готов. Сервирайте с прясно настъргани пармезан и черен пипер.
рецепта/recipe - bbcgoodfood.com


No comments:

Post a Comment